Åtgärder för ökad patientsäkerhet (Covid-19)

Engmankliniken har alltid hållit hög hygienstandard för att minska risken mot smittspridning och infektioner. Men nu i corona tider vill vi upprepa och säkerställa för alla våra kunder att vi vidtar alla möjliga åtgärder för att skydda våra patienter mot eventuell smittspridning.

Behandlare:

Personligen går jag för tillfället inte till gymmet och har inte gjort sedan sats stängde sina gym runtom i Stockholm. Jag går min dagliga promenad med Rocky i Hagaparken för han behöver den motionen, men annars så stannar jag inomhus och har gjort sen 1 vecka tillbaka. Jag tvättar händer innan och efter varje patient samt spritar händer under behandling och använder plasthandskar samt munskydd.

Klinik:

Alla ytor, ex. penna, handspegel, toalett, spritar jag med ytdesinfektion efter varje besökande patient. Jag använder nya nålar till varje ingrepp och dessa levereras i stängd förpackning, precis som på sjukhus, och alla patienter ombes tvätta händerna vid ankomst. Jag skall även införskaffa engångsduk att använda på patientbädden idag.

Hur påverkar det här avbokningsregler?

Avbokning sker utan extra avgifter, och jag ber er alla att avboka er tid hos mig ASAP om du är förkyld, har varit förkyld senaste 2 veckorna eller varit utomlands senaste 2 veckorna. Jag kommer inte kunna ta emot dig eller behandla dig om du varit något av ovan.

Beroende på hur denna situation utspelar sig vill jag varna att det kan bli så att jag stänger kliniken tills detta har lagt sig, men just nu har jag fortfarande öppet!

 

Varma hälsningar,
Marie Engman
Leg. Sjuksköterska
Klinikchef och behandlare på Engmankliniken